Trinnlydsgulv

A-Plan trinnlydsgulv

Byggeforskriftene stiller krav til trinnlydsnivå mellom ulike bygningsdeler i nybygg og ved rehabilitering av eldre bygg.

Av denne grunn er det, spesielt der hulldekk benyttes som etasjeskillere, nødvendig å bygge inn et eget trinnlydsgulv mellom etasjeskiller og sliteskikt. Den beste  trinnlydsdemping oppnås ved en kombinasjon av en myk trinnlydsplate og et støpt flytende gulv. Link til Trinnlyd seminar

Hjortneskaia-3MOD-small-150x150 Kantbånd-150x150 Smaa_rom_15-small-150x150

Kantbånd langs alle vegger       Klart for parkettlegger              Eget logistikksystem

De norske reglene kom for vel 10 år siden, men i Tyskland hadde de hatt tilsvarende regler i flere tiår. Tyskland hadde derfor velprøvde tekniske løsninger for dette, der støpemasser av type A-Plan ble kombinert med spesielle trinnlydsdempende plater.

Aker Byggteknikk introduserte dette systemet i Norge, og slike tunge støpte flytende gulv er fremdeles førstevalget der solide gulv med trinnlydsdemping utover minstekravet er ønsket. Et standard A-Plan trinnlydsgulv består av en 20 mm trinnlydsplate med en 40 mm A-Plan påstøp, men isolasjonstykkelsen kan endres dersom det er behov for dette.

Et A-Plan trinnlydsgulv gir en meget god trinnlydsdemping. Eksempel på dette er en test gjort på et av våre prosjekter på Økern i Oslo klikk her for link til trinnlydstest